Naujausios žinios

Krapų pesto

INGREDIENTAI:

 PORCIJŲ SKAIČIUS: 4

100 gramų krapų,

50 gramų anakardžių riešutų,

30 gramų kietojo sūrio (galima ir nedėti),

60 mililitrų alyvuogių aliejaus,

2 skiltelės česnako,

šiek tiek druskos.

PARUOŠIMO BŪDAS:

 PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 10 MIN.

  1. Anakardžius, česnaką, krapus ir sutarkuotą sūrį dedame į virtuvės kombainą ir sutriname iki daugmaž vientisos konsistencijos (tobulas vientisumas nebūtinas). Jeigu kombaino neturite, sutrinti puikiai pavyksta ir rankiniu elektriniu trintuvu.
  2. Pabaigoje supilame alyvuogių aliejų ir išmaišome. Pesto tirštumą galima reguliuoti alyvuogių aliejaus kiekiu – jeigu norisi tirščiau, aliejaus pilkite mažiau, o jeigu norisi skystesnio, pilkite jo daugiau. Paragaujame, ir pagal skonį galime įdėti dar druskos ir šiek tiek pipirų.
  3. Sudedame į stiklainiuką ir arba valgome iškart, arba ant viršaus užpilame ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus (saugo nuo išdžiūvimo) ir padedame į šaldytuvą. Šaldytuve jis puikiai laikosi apie porą savaičių (tik kaskart po vartojimo vėl ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus užpilkite). Jeigu šaldysite žiemai, viską darykite taip pat (t.y. dėkite į stiklainiuką, užpikite šiek aliejaus), tik palikite apie pusę centimentro stiklainiuko viršuje tuščio, nes šaldamas jis šiek tiek išsiplės.
  4. Beje, galima šį pesto gaminti ir su kitokiais riešutais ar sėklomis (pvz. saulėgrąžomis), bet man labai patinka būtent su anakardžiais – jų lengvas salstelėjimas idealiai tinka į porą su krapais.

Šaltinis: www.lamaistas.lt

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*