Naujausios žinios

NAMINIAI MEDUOLIAI

Reikės:
350 ml kefyro,
2 kiaušinių trynių
1 kiaušinio baltymo,
3 valg. š. medaus,
3 valg. š. aliejaus,
1 arbat. š. kepimo miltelių,
4 puodelių miltų,

Glaistui:
1 kiaušinio baltymo
3 valg. š. cukraus,

Gaminimas:
Trynius išplakite su vienu baltymu. Tada išplakite su medumi. Supilkite kefyrą ir augalinį aliejų. Vėl šiek tiek išplakite.

Pamažu sudėkite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir minkykite tešlą.

Tešlą iškočiokite 1 cm storio sluoksniu, išspauskite apskritimus.

Sudėkite juos ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos nedideliu atstumu vienas nuo kito ir kepkite 20–25 minutes 180–190 laipsnių temperatūroje.

Kol meduoliai kepa, paruoškite glaistą: plakdami šluotele sutrinkite baltymus su 3 šaukštais cukraus, kol cukrus visiškai ištirps.

Nereikia plakti, kad atsirastų putos, bet tik tol, kol baltymai pasidaro balti ir cukrus ištirpsta.

Po 20–25 minučių išimkite meduolius iš orkaitės, greitai apliekite juos plaktu baltymu (labai patogu naudoti silikoninį šepetėlį).

Galima glaistą dėti dviem sluoksniais. Tada pašaukite meduolius atgal į orkaitę 10 min.

Išėmę meduolius iš orkaitės, atvėsinkite ir skanaukite.

SKANAUS!

Skaitytoja Ona

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*