Naujausios žinios

Pupelių, grybų ir graikinių riešutų kotletai

Reikės:
Pupelių (baltų, margų, raudonų, juodų — tinka visos)
Pievagrybių (tinka ir kiti grybai)
Graikinių riešutų
Svogūnų, česnakų, mėgstamų prieskonių (kumino, juodųjų pipirų, žagrenio, kurkumo, čili, gali būti ir kitų)
Vandens arba daržovių sultinio
Pomidorų padažo (jei yra)

Paruošimas. Pupeles mirkome ne trumpiau nei parą, porą kartų pakeisdami vandenį.

Graikinius riešutus užpilame karštu vandeniu, pamirkome porą valandų, perplauname, susmulkiname.

Supjaustome pievagrybius ir svogūnus.

Svogūnus, pievagrybius ir graikinius riešutus keletą minučių troškiname daržovių sultinyje / vandenyje su puse prieskonių.

Pupeles, troškintus grybus, svogūnus, česnakus ir riešutus sumaišome, pridedame likusius prieskonius.

Jeigu yra, tiks dar keli šaukštai pomidorų padažo (dėjau čili padažą, irgi tiko).

Sutriname rankiniu trintuvu.

Kaip smulkiai — priklauso nuo to, kaip mėgstate. Gali likti daržovių gabaliukų, o galima sutrinti iki vientisos masės.

Grybai ir graikiniai riešutai duos kotletams ypatingą umami skonį.

Kepame 150–175 laipsniuose 25–30 min., priklauso nuo orkaitės ar krosnelės.

Galima kepti truputį trumpiau, jei patinka ne tokie sausi.

Galima kepti ir keptuvėje.

Bijoti, kad bus neiškepę, nereikia, nes net ir nekeptą masę valgyti galima — pupelės jau išvirtos.

Likus dešimčiai minučių, kotletus apverčiame, kad gerai apkeptų abi pusės, ypač jeigu mėgstam sausesnius.

Tinka tiek su žaliomis, tiek su fermentuotomis daržovėmis, bulvėmis, kruopomis, ryžiais. Galima pasigaminti padažą iš saulėgrąžų ir prieskonių.

Gamtoje sutinkami ir ant sumuštinių — ant grikių duonos arba ant saldžios bulvės riekės.

Galima vadinti ir kitaip — paplotėliais arba falafeliais.
Skanaus!

Šaltinis: Audra virtuvėje

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*