Žirnių sriuba su grybais ir vištiena
300 g vištienos filė,
150 g grybų (tinka bet kokie),
0,5 stiklinės per naktį išmirkytų žirnių,
2 bulves,
1 morką,
1 svogūno galvą,
1 arbat. šakštelį garstyčių,
Žiupsnelį ciberžolės,
Aliejaus kepimui,
Druskos ir pipirų pagal skonį,
Žalumynų patiekalui papuošti.
Apie 30 min. pavirti žirnius ir kubeliais supjaustytą vištienos filė sudytame vandenyje. Po to į sriubos sultinį suberti kubeliais supjaustytas bulves ir pavirti apie 15 min.
Burokine tarka sutarkuoti morkas, smulkiai supjaustyti svogūno galvą ir pakepinti, kol gražiai pageltonuos. Į daržoves įdėti grybus, garstyčių, prieskonių ir troškinti apie 5 min. Po to visą masę sudėti į sriubos sultinį.
Pavirti 10 min. ir išjungti. Tegu sriuba šiek tiek pastovi. Prieš patiekiant lėkštę sriubos apibarstyti žalumynais.
Skanaus!
Šaltinis: www.coocook.me
Parašykite komentarą